söndag 27 mars 2011

Från Mora träsk till skidorientering


Vi började helgen med rockkonsert, typ. E träffade på några kompisar och tillsammans kunde de digga loss till mer eller mindre kända låtar. Mammorna och papporna som fick sitta på golvet var glada när vi kunde räta på ben och ryggar igen.... Mora Träsk, still going strong, 40 års-jubileum på gång. Efteråt firade vi med middag på krog. Svårt att få bord en lönefredag, men vi hamnade på Godagens, en trevlig kvarterskrog med god mat. När vi kom hem fastnade jag och E framför finalen på Let´s dance. E blev helt fascinerad. Tur att vi inte sett det förut, för då hade det nog varit svårt att fortsätta hävda att På spåret är den ultimata fredagsunderhållningen. Mannen är inte lika begeistrad över denna tävling, så han fastnade i tidningen istället. Eller om det var i ölen. Lördagen blev en shoppingdag. E har växt så det blev till att handla lite nytt. Stövlar, skor och cykelhjälm fick det bli idag. Sedan var det dags för helgens största äventyr, nämligen pyjamasparty hos lilla M som fyllde sex år. Nio vilda ungar höll igång, E var helt slut när hon kom hem. Och nöjd.

I morse var vi uppe tidigt. I alla fall om man tänker på att vi ställt om klockan. Mannen skulle jobba tredje dagen i rad i sängaffären. E och jag åkte upp till Ånnaboda för upptaktsträff med orienteringsklubben. Eftersom snön fortfarande ligger med ett rejält täcke där uppe så fick vi prova på skidorientering. Kul! E och jag fixade en kontroll i alla fall, det blev en lagom tur. Jättefina spår fortfarande! Inte i alla skidorienteringsspåren i och för sig, men det hör ju liksom till att välja rätt. Kort och dåligt, eller längre men bra. Vi hittade ett orienteringsställ som passade E också, det får man hyra, fiffigt ordnat. Så nu är vi på gång inför säsongsstarten. Skönt att inte ha någon O-ringen framför sig. Nu finns det fler nära tävlingar att välja ¨på i vår. Det ska bli kul, och jag håller alla tummar för att E tycker att det fortfarande är kul att följa med. Själva orienteringstekniken fixar hon inte än på ett tag, men miniknat och någon inskolningsbana som jag kan följa med på ser jag fram emot.

Nu är det snart dags att sjunka ner i TV-soffan. Mästarnas mästare ska bli spännande att se. Men det passar dåligt med sportspegeln nuförtiden. Jag är inte riktigt nöjd med denna nya ordning. Jag vill inte gärna vara bakåtsträvare, men just när det gäller söndagskvällarnas TV-upplägg hävdar jag att det var bättre förr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar